Πιέσεις στις ευρωαγορές από το πετρέλαιο

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολάρια επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία και ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, περιορίζοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω ανοδικά περιθώρια.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία και ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, με αποτέλεσμα να περιορίζονται αισθητά οι προσδοκίες για περαιτέρω ανοδικά περιθώρια στις αγορές της ηπείρου.

Η DaimlerChrysler υποχωρεί 0,7% και η Nokia βυθίζεται 2,7% λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της επιχειρηματικής κερδοφορίας εξαιτίας του ακριβού κόστους καυσίμων.

Η μετοχή της δανέζικης Vestas Wind Systems, της μεγαλύτερης εταιρίας αεροστροβίλων στον κόσμο, βυθίζεται 5% μετά τις φήμες ότι θα χρειαστεί ένεση ρευστότητας για να μην καταρρεύσει.

Η PSA Peugeot Citroen υποχωρεί 1,2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της σε ”υποστάθμιση” από ”ουδέτερη” από τους αναλυτές της JPMorgan Chase and Co.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,47% στις 5.055 μονάδες, ενώ ο DAX 0,63% στις 4.537 μονάδες και ο CAC 0,64% στις 4.173 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v