Πάνω από τα 60 δολ. το πετρέλαιο λόγω Ιράν

Σε νέο ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του Ιράν, ο οποίος έχει δεσμευθεί να επιμείνει στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, επιτείνοντας την ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Σε νέο ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του Ιράν, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού του OPEC, ο οποίος έχει δεσμευθεί να επιμείνει στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, επιτείνοντας την ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Είναι δικαίωμα του Ιράν να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια”, δήλωσε ο εκλεγείς πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεγιάντ.

Τα συμβόλαια Αυγούστου του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κέρδισαν 63 σεντς ή 1,1% και κινούνται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη στα 60,47 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις αγορές επικρατούν έντονες ανησυχίες για τα επίπεδα της προσφοράς πετρελαίου και ο OPEC αναμένεται να έχει παραδώσει λιγότερες ποσότητες πετρελαίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου υποχωρούν επί τρεις εβδομάδες στη σειρά, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για βενζίνη στις θερινές διακοπές, αλλά και η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης για αποθήκευση πριν από τον χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v