Πετρέλαιο, εμπορεύματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Στήριξη στις εταιρίες εμπορευμάτων και πετρελαίου βρίσκουν οι αγορές και οι δείκτες Dow Jones Stoxx 600, Stoxx 50 Euro Stoxx 50, κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από τις εταιρίες εμπορευμάτων και πετρελαίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χαλκού εκτινάχθηκαν χθες στο ιστορικό ρεκόρ των 3.351 δολαρίων ανά μετρικό τόννο στο London Metal Exchange, δίνοντας νέα ώθηση στις επιχειρήσεις βασικών μετάλλων.

Οι δείκτες Dow Jones Stoxx 600, Stoxx 50 Euro Stoxx 50, ενισχύονται και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,67% στις 5.078 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,52% στις 4.603 μονάδες και ο CAC 0,78% στις 4.217 μονάδες.

Η BHP κινείται με άνοδο 0,4% και η Total με κέρδη 0,7%, ενώ η Arcelor κερδίζει 2,2% καθώς επιπρόσθετα ABN Amro αναβάθμισε την σύσταση για την μετοχή της εταιρίες σε ”συσσώρευση” από ”μείωση θέσεων.”

Κατά τα λοιπά η Pernod, που κέρδισε την μάχη εξαγοράς της Allied Domecq εκτινάσσεται 2,7%.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο οποίος προβλέπεται ότι ενισχύθηκε τον Ιούνιο για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο. Εκτιμάται ότι το έλλειμμα διευρύνθηκε κατά το α’ τρίμηνο στα 190 δισ. δολάρια από 187,9 δισ. δολ. στην προηγούμενη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v