Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω HSBC, Nokia

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, για πρώτη φορά στις τελευταίες συνεδριάσεις, υπό την πίεση της σύστασης πώλησης των μετοχών των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών HSBC και Nokia, αλλά και εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Fed.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, για πρώτη φορά στις τελευταίες συνεδριάσεις, υπό την πίεση της σύστασης πώλησης των μετοχών των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών HSBC και Nokia, αλλά και εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης βάσει κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε 0,9% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της σε ”υπο-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση”, καθώς ο οίκος περιμένει ότι τα ανοδικά επιτόκια θα πιέσουν τα κέρδη.

Η Nokia υποχωρεί 0,4% μετά τη μείωση της σύστασης της Dresdner Kleinwort Wasserstein για τη μετοχή της σε ”πώληση” από ”διακράτηση” εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Η ABB βυθίζεται κατά 9,4%, με τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση πτώσης των κερδών β’ τριμήνου σε σχέση με πέρυσι.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,06% στις 5.106 μονάδες, ενώ ο DAX και ο CAC ”χάνουν” 0,09%, στις 4.579 και στις 4.227 μονάδες αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v