UBS: Νέο hedge fund υπό τον John Costas

Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, επέλεξε τον John Costas να στήσει την νέα μονάδα hedge fund, σε μια κίνηση που απαντά στην διαρκώς αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν οι επενδυτές για τα εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα.

UBS: Νέο hedge fund υπό τον John Costas
Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, επέλεξε τον John Costas να στήσει την νέα μονάδα hedge fund, αντικαθιστώντας τον στην θέση του επικεφαλής της μονάδας επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών με τον Huw Jenkins.

Η νέα μονάδα, που θα ονομάζεται Dillon Read Capital Management, θα αρχίσει να λειτουργεί με την καινούργια χρονιά.

”Αισθάνομαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να στήσω αυτή τη νέα επιχείρηση εντός της UBS,” δήλωσε ο 48χρονος Costas. ”Οι επενδυτές εκφράζουν απίστευτη εύνοια στα εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα.”

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της βιομηχανίας των hedge funds ξεπέρασαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο Jenkins είναι σήμερα επικεφαλής των χρηματιστηριακών επιχειρήσεων της UBS και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου UBS από την 1η Ιουλίου. Ο Costas, σύμφωνα με την επιχείρηση, εξέφρασε ο ίδιος την επιθυμία της αλλαγής θέσης και θα εγκαταλείψει το δ.σ. στα τέλη του έτους.

Ο Costas εντάχθηκε στην UBS από την Credit Suisse First Boston το 1996 και ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής μονάδας τον Δεκέμβριο 2001.

Πριν αναλάβει CEO είχε βοηθήσει την ώθηση της UBS στην αμερικανική αγορά και το 2000 συντέλεσε στην απορρόφηση της Paine Webber, της 4ης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής των ΗΠΑ, την οποία η κορυφαία ελβετική τράπεζα εξαγόρασε προς 11,5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v