Κέρδη ευρωαγορών με το βλέμμα στο ΑΕΠ των ΗΠΑ

Οι αεροπορικές εταιρίες και μεμονωμένες επιχειρηματικές ειδήσεις συντηρούν σε θετικό πρόσημο τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ.

Οι αεροπορικές εταιρίες και μεμονωμένες επιχειρηματικές ειδήσεις συντηρούν σε θετικό πρόσημο τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ, το απόγευμα στην Wall Street.

Αισθητή είναι η ανάκαμψη των αεροπορικών εταιριών, καθώς υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και η Air France κερδίζει 2,2%.

Η France Telecom εκτινάσσεται 3,3% μετά την ανακοίνωση στόχου διπλασιασμού του φετινού μερίσματος.

Η STMicroelectronics (+1,6%) υποστηρίζει υψηλότερα τους κλάδους που σχετίζονται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse First Boston για τη μετοχή της.

Η CSFB περιμένει ότι οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων θα είναι ”δυνατές” στο β’ τρίμηνο. Ο οίκος αναβάθμισε και τη μετοχή της Infineon (+1,7%) σε ”ουδέτερη” από ”υπο-απόδοση”. Ο τίτλος της Alcatel ακολουθεί την ευρύτερη τεχνολογική άνοδο με κέρδη 1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,05% στις 5.092 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,13% στις 4.563 μονάδες και ο CAC 0,48% στις 4.214 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι αγορές προθεσμιακών συμβολαίων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης του υπουργείου Οικονομικών για την ανάπτυξη ΑΕΠ α’ τριμήνου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 3,7% έναντι 3,5% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις όσον αφορά την τακτική συνεδρίαση της Fed, που θα ολοκληρωθεί αύριο με την ανακοίνωση της απόφασης για τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v