ΑΒΒ: Περικοπή 1.300 θέσεων στους μετασχηματιστές

Η ABB, μεγαλύτερη στον κόσμο στην προσφορά δικτύων ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη της και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας στην μονάδα μετασχηματιστών.

ΑΒΒ: Περικοπή 1.300 θέσεων στους μετασχηματιστές
Η ABB, μεγαλύτερη στον κόσμο στην προσφορά δικτύων ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη της και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας στην μονάδα μετασχηματιστών, καθώς εκτινάσσεται το κόστος των πρώτων υλών.

Η ελβετική εταιρία θα παρακαταθέσει 240 εκατ. δολάρια για να καλύψει τις διακοπές της λειτουργίας εργοστασίων, τις οποίες θέλει να έχει ολοκληρώσει μέχρι το 2008.

Η ΑΒΒ τα τελευταία δύο χρόνια έχει ήδη προχωρήσει σε πωλήσεις μονάδων και 40.000 απολύσεις, καθώς οι προσφυγές για τις υποθέσεις αμιάντου, έφεραν την επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τον Απρίλιο η εταιρία ανακοίνωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, καθώς η ασιατική ζήτηση τροφοδοτούσε τα κέρδη. Όμως τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου ”μειώθηκαν αισθητά,” όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v