Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλογερμανική ώθηση στις ευρωαγορές

Με ράλι τιμών αντέδρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και η αμερικανική Wall , στην δέσμευση των ηγετών Γερμανίας και Γαλλίας ότι θα κάνουν «ότι είναι απαραίτητο» για να στηρίξουν τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης.

Με ράλι τιμών αντέδρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και η αμερικανική Wall Street, στην δέσμευση των ηγετών Γερμανίας και Γαλλίας ότι θα κάνουν «ότι είναι απαραίτητο» για να στηρίξουν τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης.

Η κίνηση της κρατικοποίηση της βελγο-γαλλικής τράπεζας Dexia εκλήφθηκε ως ένδειξη ότι οι κυβερνήσεις θα παρέμβουν για να αποτρέψουν το «βούλιαγμα» μεγάλων τραπεζών της ηπείρου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν ένα δυναμικό νέο πακέτο για την επίλυση της κρίσης χρεών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με θετικά πρόσημα από το πρωί, αλλά το μίνι ράλι στην Wall Street το απόγευμα διεύρυνε την άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,8% υψηλότερα στις 5.399 μονάδες, ο DAX με άνοδο 3,02% στις 5.847,29 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 2,13% στις 3.161,47 μονάδες.

H διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας Dexia διακόπηκε προσωρινά και βούλιαξε αρχικώς 36% με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής. Ο τίτλος έσβησε όμως πολλές από τις απώλειες κι έκλεισε με πτώση κοντά στο 4%.

Με πτώση 9% έκλεισε η μετοχή της αυστριακής τράπεζας Erste κατόπιν προειδοποίησης για ζημίες στο σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v