Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sinopec: Εξαγορά της καναδέζικης Daylight Energy

Βραχίονας της China Petrochemical Corp υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της καναδέζικης επιχείρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου Daylight Energy έναντι 2,1 δισ. δολαρίων σε ρευστό.

Sinopec: Εξαγορά της καναδέζικης Daylight Energy
Βραχίονας της China Petrochemical Corp (Sinopec) υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της καναδέζικης επιχείρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου Daylight Energy έναντι 2,1 δισ. δολαρίων σε ρευστό, σε μια κίνηση που καταδεικνύει την προσπάθεια της Κίνας να εξασφαλίσει ενεργειακούς πόρους για να τροφοδοτήσει την οικονομική της ανάπτυξη.

Οι αγοραστές από την Κίνα αξιοποιούν την πτώση των χρηματιστηριακών τιμών και τις δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων και προωθούν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στην εν λόγω συμφωνία, η Sinopec International Petroleum Exploration and Production Corp (SIPC) θα εξαγοράσει την Daylight προς 10,08 δολ. Καναδά ανά μετοχή, τίμημα υπερδιπλάσιο σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αιτία του deal είναι ότι η Daylight κυριαρχεί στην αγορά φυσικού αερίου και η Κίνα θέλει να εξάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τον δυτικό Καναδά.

Οι συμφωνίες που έχει υπογράψει φέτος η Κίνας στους τομείς ενέργειας και εξορύξεων εκτός της επικράτειας, ανέρχονται στα 26 δισ. δολ. μέχρι σήμερα στο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters έναντι 32,3 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v