Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών - futures Wall μετά τα macro

Τα ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική απασχόληση στηρίζουν τις ευρωαγορές και τα Futures της Wall Street σε νέα εύρωστη άνοδο, μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις. Πτώση των υποβαθμισμένων από Moody's τραπεζών.

Τα ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική απασχόληση στηρίζουν τις ευρωαγορές και τα Futures της Wall Street σε νέα εύρωστη άνοδο, μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις δυναμικής ανόδου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,28% στις 5.358 μονάδες, ο DAX 1,42% στις 5.725 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,1% στις 3.109 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,27%, στις 8.728 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%, στις 5.834 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι αμετάβλητος στις 15.330 μονάδες.

Πριν την ανακοίνωση ανέλπιστης βελτίωσης στα μισθολόγια των αμερικανικών επιχειρήσεων, επικρατούσαν μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O oίκος Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 12 χρηματοοικονομικών οργανισμών της Βρετανίας, εκ των οποίων η Lloyds και η RBS. Λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε την υποβάθμιση και 9 πορτογαλικών τραπεζών. Πιο μετά, ωστόσο, ο κ. Olli Rehn δήλωσε βέβαιος ότι η συμφωνία θα ληφθεί στις συνόδους του Οκτωβρίου, ενώ το Reuters αποκαλύπτει ότι το σχέδιο της Κομισιόν θα παρουσιαστεί πριν από τη σύνοδο της 17ης Οκτωβρίου.

Τα μηνύματα από την πορεία των μετοχών του τραπεζικού κλάδου (που από τις 23/9 ενισχύεται κατά 25%) είναι μικτά. Οι βρετανικές RBS και Lloyds υποχωρούν σε ποσοστά 1,1% και 2,3% αντιστοίχως, ενώ η Unicredit ενισχύεται κατά 2,4% και η Credit Agricole κατά 1,8%.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι επενδυτές αναμένουν και τα στοιχεία που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα για τον δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v