Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεαματική αντίδραση ευρωαγορών –Κέρδη DAX 5%

Οι φήμες ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συζητούν μέτρα συντονισμού με τελικό στόχο την αποκατάσταση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων, στήριξε σε εύρωστη άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι έντονες φήμες ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συζητούν μέτρα συντονισμού με τελικό στόχο την αποκατάσταση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων, στήριξε σε εύρωστη άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το άνοιγμα των συνεδριάσεων, μετά από «βουτιά» 5% σε τρεις συνεδριάσεις.

Αγνοώντας την υποβάθμιση των ιταλικών ομολόγων από την Moody’s Investors Service, ο δείκτης FTSE έκλεισε 3,19% υψηλότερα στις 5.102 μονάδες, ο DAX με άνοδο 4,91% στις 5.473 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 4,33% στις 2.974 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το κτίριο που στεγάζει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εκκενώθηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στην αγορά, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία. Η απειλή στον χρηματιστηριακό πάροχο Deutsche Boerse έγινε μέσω τηλεφώνου στις 16:30 τοπική ώρα και η εκκένωση ολοκληρώθηκε στις 17:00, σαράντα λεπτά περίπου πριν την κανονική ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, οι τραπεζικοί κλάδοι ανέκαμψαν αισθητά, με την μετοχή της Dexia να κερδίζει 6%, μετά την δήλωση Γαλλίας και Βελγίου ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις καταθέσεις και τα δάνεια της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v