Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά ευρωαγορών λόγω Ελλάδας και Dexia

Άλλη μια συνεδρίαση με βαθιές απώλειες ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια» εξαιτίας της νέας καθυστέρησης στην εκταμίευση της δόσης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και των δραματικών εξελίξεων στην Dexia.

Άλλη μια συνεδρίαση με βαθιές απώλειες ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια» εξαιτίας της νέας καθυστέρησης στην εκταμίευση της δόσης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και των δραματικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα με την κρίση στην γαλλο-βελγική Dexia.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 2,58% χαμηλότερα στις 4.944 μονάδες, ο DAX 2,98% στις 5.217 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 2,61% στις 2.851 μονάδες.

Εντονες ήταν οι τραπεζικές πιέσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Deutsche Bank μεταξύ των πιο χαμένων μετοχών (-6,7%), εξαιτίας της προειδοποίησης ότι δεν θα αντεπεξέλθει στους στόχους κερδών 2011.

Η μετοχή της Dexia διολίσθησε έως 38% ενδοσυνεδριακά αλλά περιόρισε τις απώλειες μετά τις δεσμεύσεις των υπουργών Οικονομικών Βελγίου και Γαλλίας ότι θα εγγυηθούν για την τράπεζα, και έκλεισε με απώλειες 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v