Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές καθώς Merkel και Sarkozy δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν σχέδιο στήριξης των τραπεζών, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι όροι διάσπασης της Dexia.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς Angela Merkel και Nicolas Sarkozy δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν εντός του Οκτωβρίου σχέδιο στήριξης των τραπεζών, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι όροι διάσπασης της Dexia.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 ενισχύεται κατά 0,33% στις 5.694 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,89% στις 3123 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,96% στις 5.354 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,11% στις 8.808 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,44% στις 6.006 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 1,6% στις 15.777 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των εταιριών κοινής ωφέλειας καταγράφουν σημαντική άνοδο ενώ η εικόνα από τις τραπεζικές μετοχές είναι μικτή.

Εκτός από την «βουτιά» στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, πτώση 13% καταγράφει και η μετοχή της Erste Group Bank AG η οποία δήλωσε ότι θα καταγράψει ζημίες 970 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω απομειώσεων στις τοποθετήσεις της σε Ουγγαρία και Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v