Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Erste: Προβλέπει ζημίες 800 εκατ. ευρώ στο 2011

Η Erste Group Bank AG, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην ανατολική Ευρώπη, υπέστη βουτιά 18% στην μετοχή της στην Βιέννη, μετά την ανακοίνωση ότι προβλέπει ζημία της τάξης των 800 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Erste: Προβλέπει ζημίες 800 εκατ. ευρώ στο 2011
Η Erste Group Bank AG, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην ανατολική Ευρώπη, υπέστη βουτιά 18% στην μετοχή της στο χρηματιστήριο της Βιέννης, μετά την ανακοίνωση ότι προβλέπει ζημία της τάξης των 800 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Εξαιτίας των ζημιών κυρίως από τον δανεισμό σε ξένο νόμισμα στην Ουγγαρία και τις επιπτώσεις της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, η αυστριακή τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα το 2011 και θα αναβάλλει το σχέδιο αποπληρωμής των 1,2 δισ. ευρώ που χρωστά στην αυστριακή κυβέρνηση για βοήθεια που είχε λάβει.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση της Erste θα προκαλέσει σειρά υποβαθμίσεων σε τραπεζικές αξιολογήσεις και ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια, εν μέσω της επιδείνωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος στην ανατολική Ευρώπη.

Μαζί με τα κρατικά κεφάλαια, ο συντελεστής κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 της Erste θα είναι 9,2% στα τέλη Δεκεμβρίου, από 9,5% στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v