Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 23 Οκτωβρίου η σύνοδος κορυφής

Η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβάλλεται για τις 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Η. Van Rompuy. Στο προσκήνιο η Ελλάδα.

Στις 23 Οκτωβρίου η σύνοδος κορυφής
Η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβάλλεται για τις 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ηerman Van Rompuy, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Rompuy, οι Ευρωπαίοι ηγέτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο "για να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική" για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία συμπεριλαμβάνονται η κατάσταση στην Ελλάδα, η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και η ενίσχυση του EFSF.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα συνεχίζει να είναι η Ελλάδα, καθώς για τον καθορισμό μιας συγκεκριμένης πρότασης πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι συνομιλίες της τρόικας με τους Έλληνες αξιωματούχους αναμένεται να λήξουν την Τρίτη, αλλά η πλήρης έκθεση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα σταλεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά στο ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Γαλλία δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει κεφάλαια για την ενίσχυση των τραπεζών της σε μεσοπρόθεσμο διάστημα και ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία την Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v