Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με έντονες πιέσεις στις τράπεζες εξαιτίας απογοήτευτικών Q1. Η ευρωπαϊκή πιστωτική πολιτική στο επίκεντρο. Μικρές διακυμάνσεις στα futures της Wall Street.

Υποχωρούν επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα σε επτά εβδομάδες, καθώς οι τραπεζικές μετοχές κλονίζονται εξαιτίας απογοητευτικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Ηπια πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται τα futures στην Wall Street. Απώλειες επικράτησαν στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η αγορά του Τόκιο παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,81% στις 5.936 μονάδες, ο DAX 0,49% στις 7.338 μονάδες, ενώ ο CAC 1,03% στις 4.001 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις τακτικές συνεδριάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την πιστωτική πολιτική. Οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει ότι και τα δύο ιδρύματα θα κρατήσουν σταθερά επιτόκια, αλλά περιμένουν ενδείξεις για το πότε θα προχωρήσει η ΕΚΤ σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο τίτλος της Lloyds Banking Group υποχωρεί 8% μετά την ανακοίνωσε ότι γύρισε σε ζημίες στο α΄τρίμηνο, ενώ η Societe Generale υποχωρεί 3,7% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Schroders Plc, ο μεγαλύτερος εισηγμένος fund manager της Βρετανίας, υποχωρεί 5,2%.

Η σκανδιναβική κατασκευαστική Skanska βουλιάζει 5,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της TGS-Nopec Geophysical εκτινάσσεται 8,6% αφού τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Επίσης η ING Groep αντιδρά θετικά, με άνοδο 2,3% στα αποτελέσματά της, η Diageo κερδίζει 1,2% ενώ η Swiss Reinsurance 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v