Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: Ταμείο για στήριξη των ανταρτών

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της δημιουργίας από τις συμμαχικές δυνάμεις ειδικού ταμείου για τη χορήγηση βοήθειας στους Λίβυους αντάρτες.

Λιβύη: Ταμείο για στήριξη των ανταρτών
Τη δημιουργία ειδικού ταμείου που θα βοηθήσει το κίνημα των ανταρτών της Λιβύης πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα η συμμαχία που με τη στήριξη του ΝΑΤΟ μάχεται κατά του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, κ. Franco Fratini, μεταδίδει το Reuters.

"Χαιρετίζω την ανακοίνωση, που θα γίνει σήμερα, της δημιουργίας ειδικού ταμείου -γνωστού ως προσωρινός χρηματοοικονομικός μηχανισμός (temporary financial mechanism)-, που θα επιτρέψει τη διοχέτευση κεφαλαίων με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στο Προσωρινό Εθνικό Συμβούλιο", ανέφερε ο κ. Fratini.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κ. Hillary Clinton, δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την κατάρτιση νομοθεσίας που θα επιτρέψει τη χρήση ορισμένων από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης για να βοηθηθούν οι Λίβυοι, σημειώνοντας πως χαιρετίζει τη δημιουργία ενός προσωρινού χρηματοοικονομικού μηχανισμού για να χορηγηθεί βοήθεια στην αντιπολίτευση της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας από τη Ρώμη, ο εκπρόσωπος των Λίβυων ανταρτών δήλωσε ότι οι αντάρτες χρειάζονται περίπου 2 - 3 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή, διαθέτουν αρκετά κεφάλαια για να πληρώσουν τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης περίπου 200.000 ατόμων για 6 μήνες και να πληρώσουν τις άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα, μισθούς και φάρμακα μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ισπανία, η Δανία και η Ολλανδία αναγνώρισαν το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο, κάτι που πάντως διέψευσαν και οι τρεις χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v