Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών εν μέσω αποτελεσμάτων για Q1

Καθοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω εταιρικών ανακοινώσεων για το Q1, καθώς εταιρείες όπως η Holcim Ltd. και η Vestas Wind Systems A/S ανακοίνωσαν κέρδη χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Καθοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω εταιρικών ανακοινώσεων για το Q1, καθώς εταιρείες όπως η Holcim Ltd. και η Vestas Wind Systems A/S ανακοίνωσαν κέρδη χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, επισκιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα της BNP Paribas.

Οι εθνικοί δείκτες σημείωσαν πτώση σε 14 από τις 18 αγορές της δυτικής Ευρώπης.

Ο FTSE 100 υποχώρησε 1,62% στις 5,984 μονάδες, ο CAC 40 με απώλειες 1,31% στις 4.043 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη χαμηλότερα 1,69% στις 7.373 μονάδες.

Η μετοχή της Holcim Ltd. υποχώρησε 4,4% όταν η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη εξαιτίας της αύξησης του κόστους. Η μετοχή της Vestas Wind Systems A/S βούτηξε 9,7 % όταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τουρμπινών στον κόσμο ανακοίνωσε ζημίες διπλάσιες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της BNP Paribas, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, κέρδισε 3% ύστερα από ανακοίνωση για αύξηση 15% στα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v