Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο θάνατος Οσάμα εμπνέει ευρωαγορές-futures

Η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν εμπνέει κέρδη επί 8η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -το μεγαλύτερο κερδοφόρο διάστημα σε 10 μήνες- ενώ άνοδο καταγράφουν και τα futures στην Wall.

Η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν εμπνέει κέρδη επί 8η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που είναι το μεγαλύτερο κερδοφόρο διάστημα σε 10 μήνες, ενώ άνοδο καταγράφουν και τα futures στην Wall Street.

Το Χρηματιστηρίο του Λονδίνου θα παραμείνει κλειστό λόγω τραπεζικής αργίας. Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,86% στις 7.579 μονάδες, ενώ ο CAC 0,31% στις 4.120 μονάδες.

Μικρή άνοδο 0,16% σημειώνουν οι μετοχές στη Μαδρίτη, όπου ο δείκτης αγγίζει τις 10.896 μονάδες

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν με ράλι τιμών στην είδηση ότι αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν σκότωσαν τον αρχηγό της αλ Κάιντα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στις ευρωαγορές τα αποκομίζουν οι κλάδοι αυτοκινήτων και χημικών προϊόντων.

Η μετοχή της Danisco αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη από το 1989 (+4%) μετά την είδηση ότι ο αμερικανικός χημικός όμιλος DuPont ανέβασε την προσφορά για την επιχείρηση.

Επιπλέον, η Demag Cranes εκτινάσσεται 22% μετά την προσφορά εξαγοράς από την Terex Industrial Holding.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η Commerzbank αντιδρά με άνοδο 2,6% μετά την ανακοίνωση αύξησης 40% στα τριμηνιαία κέρδη.

Η SAP ενισχύεται 1,8% κατόπιν καθυστέρησης στην νομική μάχη με την ανταγωνιστική Oracle.

Η Clariant κερδίζει 3% κατόπιν ευνοϊκής σύστασης από την Bank Vontobel.

Η TNT υποχωρεί 2,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v