Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στις ευρωαγορές μετά τη Fed

Με τον επικεφαλής της Fed Ben Bernanke να αφήνει να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν σχέδια για άμεση αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι ευρωαγορές καταγράφουν σημαντικά κέρδη, ενώ το δολάριο σημειώνει νέα κάθετη πτώση.

Με τον επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, να αφήνει να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν σχέδια για άμεση αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν σημαντικά κέρδη, ενώ το δολάριο σημειώνει νέα κάθετη πτώση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,6%, στις 7.449 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,67%, στις 4.095 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 6072 μονάδες

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,1%, στις 10.858 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,53%, στις 7.656 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,72%, στις 22.396 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει σημαντικά κέρδη (άνω το 3%) μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών. Ο μεταλλευτικός κλάδος όπως και οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Αντιθέτως, πιέσεις μεγαλύτερες του 4% δέχεται η μετοχή της SAP μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία απογοήτευσαν την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v