Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνουν οι ευρωαγορές μετά τα κέρδη

Σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το πρόσφατο ράλι τιμών, με το κλίμα να επιβαρύνεται από τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, λόγω της υποχώρησης των τιμών μετάλλων.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το πρόσφατο ράλι τους, με το κλίμα να επιβαρύνεται από τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, λόγω της υποχώρησης των τιμών των μετάλλων.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται στις 6.085 μονάδες (+0,25%), ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,41% στις 7.496 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού διαμορφώνεται 0,37% χαμηλότερα στις 4.093 μονάδες, ενώ απώλειες 0,5% και 0,3% καταγράφουν οι δείκτες IBEX και PSI στις 10.822 και 7.690 μονάδες αντίστοιχα.

Ο τίτλος της BHP Billiton υποχωρεί 1,5% ακολουθώντας την διολίσθηση των τιμών μετάλλων και ενέργειας.

Οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν για πρώτη φορά σε 9 συνεδριάσεις, με την Volkswagen να εμφανίζει πτώση 2,9%, και την Fiat 2,7%.

Από τις 116 επιχειρήσεις του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα α΄τριμήνου, οι 67 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 76%.

Ο τίτλος της Hannover Re αντιδρά με πτώση 2,9% στην υποβάθμιση των ετήσιων στόχων.

Η Metro αντιδρά με υποχώρηση 2% στην ανακοίνωσε καθαρών ζημιών 3 εκατ. ευρώ (από 16 εκατ. Ευρώ πέρσι).

Η Infineon Technologies ενισχύεται 1,1% μετά την νέα αναβάθμιση των προβλέψεων ετήσιας κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v