Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lloyds: Βαριές ζημίες λόγω αποζημιώσεων πελατών

Η Lloyds γύρισε σε ζημίες στο α΄τρίμηνο, καθώς παρακατέθεσε 3,2 δισ. στερλίνες για αποζημίωση πελατών, στους οποίους πωλήθηκε ανάρμοστη ασφάλιση πιστώσεων.

Lloyds: Βαριές ζημίες λόγω αποζημιώσεων πελατών
Η Lloyds Banking Group, ο μεγαλύτερος όμιλος στεγαστικής πίστης στην Βρετανία, γύρισε σε ζημίες στο α΄τρίμηνο, καθώς παρακατέθεσε 3,2 δισ. στερλίνες για αποζημίωση πελατών, στους οποίους πωλήθηκε ανάρμοστη ασφάλιση πιστώσεων. Η μετοχή της τράπεζας διολισθαίνει 8%, με τις μεγαλύτερες απώλειες σε ένα έτος.

Ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 2,4 δισ. στερλίνες στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, έναντι 169 εκατ. στερλίνες κέρδος στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι βρετανικές τράπεζες τον περασμένο μήνα έχασαν δικαστική διαμάχη με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας, που θέλει να επιβάλλει ρυθμίσεις για την αποζημίωση πελατών οι οποίοι έλαβαν επισφαλή πληροφόρηση για πιστωτική ασφάλιση που αγόρασαν.

Η πιστωτική ασφάλιση αφορά την κάλυψη πληρωμών πιστωτικών καρτών και στεγαστικών δανείων σε περίπτωση ασθένειας ή απώλειας εργασίας. Παράγει έως 5,5 δισ. στερλίνες σε ετήσια έσοδα για τις βρετανικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v