Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Αποσύρονται τα στρατεύματα από την Deraa

Ο στρατός της Συρίας ολοκλήρωσε την επιχείρηση στην Deraa και θα αρχίσει την πρώτη φάση της αποχώρησης μέσα στις επόμενες ώρες. Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιταλίας για επιβολή κυρώσεων στη Συρία.

Συρία: Αποσύρονται τα στρατεύματα από την Deraa
Ο στρατός της Συρίας ολοκλήρωσε την επιχείρηση στην Deraa και θα αρχίσει την πρώτη φάση της αποχώρησης μέσα στις επόμενες ώρες, δήλωσε ο Σύριος στρατηγός Raid Haddad, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, ο στρατός συνεχίζει την «πολιορκία» δυο άλλων πόλεων, της Rastan και της Banias. Πριν την στρατιωτική επιχείρηση στην Deraa, ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al-Assad στηρίχθηκε κυρίως στις δυνάμεις ασφαλείας και στην μυστική αστυνομία για να αντιμετωπίσει τις μαζικές διαδηλώσεις.

«Η απόφαση του Assad να χρησιμοποιήσει τον στρατό αποτελεί στην ουσία την υπέρτατη κλιμάκωση της ισχύος που μπορεί να χρησιμοποιήσει και αποτελεί ξεκάθαρο σήμα ότι δεν ενδιαφέρεται για κανενός είδους συμφιλίωση», δήλωσε άραβας κυβερνητικός αξιωματούχος που παρακολουθεί την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Ιταλία συζήτησαν σήμερα Πέμπτη το θέμα των κυρώσεων κατά της κυβέρνησης της Συρίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Hillary Clinton, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Franco Frattini δήλωσε πως οι κυρώσεις θα συμπεριλαμβάνουν και περιορισμούς στα ταξίδια ανώτατων αξιωματούχων της Συρίας. Η κ. Clinton από την πλευρά της δήλωσε πως υπάρχει βαθιά ανησυχία για την κατάσταση στη Συρία και πως η κυβέρνηση του Assad πρέπει να σταματήσει τη βία κατά των πολιτών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v