Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Πρόστιμο 160 εκατ.$ για απάτη σε ομόλογα ΗΠΑ

Η UBS θα πληρώσει 160 εκατ. δολάρια για να συμβιβαστεί όσον αφορά τις κατηγορίες, ότι  συμμετείχε σε «καρτέλ» χειραγώγησης τιμών στην αγορά δημοτικών ομολόγων των ΗΠΑ.

UBS: Πρόστιμο 160 εκατ.$ για απάτη σε ομόλογα ΗΠΑ
Η UBS θα πληρώσει 160 εκατ. δολάρια για να συμβιβαστεί όσον αφορά τις κατηγορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι η ελβετική τράπεζα συμμετείχε σε «καρτέλ» χειραγώγησης τιμών στην αγορά δημοτικών ομολόγων των ΗΠΑ.

Η Αμερικανίδα εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ο συμβιβασμός εντάσσεται στην έρευνα που πραγματοποιείται και έχει οδηγήσει σε κατηγορίες για κακούργημα εναντίον 18 υψηλόβαθμων στελεχών τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη με τα τοπικά ομόλογα.

Μεταξύ αυτών και τέσσερις εργαζόμενοι της UBS. Ανάλογο διακανονισμό, ύψους 137 εκατ. δολ. έχει κάνει και η Bank of America με το υπουργείο Δικαισούνης.

Το υπουργείο κατηγόρησε την UBS ότι συμμετείχε σε απάτη, σε συνεργασία με άλλους παίκτες, μεταξύ 2000 και 2004, πιέζοντας τις πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ να πληρώνουν παραπάνω από την ορθή αξία, για προϊόντα στα οποία επενδύονταν τα έσοδα από ομόλογα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v