Θεαματική τεχνολογική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Υπό την καθοδήγηση των τεχνολογικών μετοχών, για τις οποίες οι διεθνείς οίκοι εκτιμούν ότι έχουν υποχωρήσει δυσανάλογα σε σχέση με τις προβλέψεις για την κερδοφορίας τους, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταφέρνουν αισθητή τεχνική ανάκαμψη σε υψηλότερα επίπεδα.

Υπό την καθοδήγηση των τεχνολογικών μετοχών, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας υποστήριξη από την ανάκαμψη της Wall Street και την –παροδική έστω- υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου την Παρασκευή.

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν πάντως περιορισμένοι και οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να αποτελούν την κύρια ανησυχία των επενδυτών, με αποτέλεσμα τα ανοδικά περιθώρια να θεωρούνται περιορισμένα.

Αναλυτές τονίζουν ωστόσο ότι, εφόσον ”αντέξουν” βραχυπρόθεσμα σημεία αντίστασης στο αμέσως επόμενο διάστημα, η τεχνική εμφάνιση των δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων θα βελτιωθεί αισθητά και δύσκολα θα ανακτηθεί η καλοκαιρινή πτωτική τάση.

Για τον δείκτη DAX, που κινείται στις 3.777 μονάδες με κέρδη 1,76%, το βραχυπρόθεσμο σημείο αντίστασης τοποθετείται στις 3.775 μονάδες. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,14% στις 4,419 μονάδες και ο CAC 1,54% στις 3.592 μονάδες.

Η Philips ”οδηγεί” τα κέρδη (+3,8%) μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από UBS και Merrill Lynch, ενώ ακολουθούν ASML, Infineon και ARM.

Ο τεχνολογικός κλάδος έχει την χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των επιμέρους δεικτών στον Stoxx 600 κατά το τρέχον τρίμηνο, καθώς παρουσιάζει απώλειες 15% από τον Ιούνιο και οι αναλυτές προβλέπουν εκτίναξη κερδών κατά το β’ εξάμηνο (η JCF Group αναμένει αναρρίχηση κερδών 70% κατά τη φετινή χρονιά σε μέσο όρο), με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σημαντικές ”ευκαιρίες” στον κλάδο.

Η UBS αναβάθμισε την μετοχή της Philips σε ”αγορά” από ”ουδέτερη” και η Merrill Lynch προσέθεσε τον τίτλο στην λίστα Europe-1, εκτιμώντας ότι οι πρόσφατες ανησυχίες για τα μελλοντικά κέρδη έχουν δυσανάλογα αρνητική επίπτωση στην μετοχή του ομίλου. Η μετοχή της Philips έχει υποχωρήσει 13% στο τρέχον τρίμηνο.

Οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street υποδεικνύουν ελαφρά ανάκαμψη για το άνοιγμα των βασικών αμερικανικών δεικτών.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε την περασμένη εβδομάδα την μεγαλύτερη άνοδο 10 μηνών, καθώς τα πολύ καλά αποτελέσματα αλυσίδων λιανικών πωλήσεων, σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών του πετρελαίου ενέπνευσαν αισιοδοξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v