Η ARM αγοράζει την Artisan Components

Η ARM, από τις ισχυρότερες εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών για κινητά τηλέφωνα και CD players της Ευρώπης, θα εξαγοράσει την Artisan, προκειμένου να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στους 2.000 πελάτες της αμερικανικής εταιρίας.

Η ARM αγοράζει την Artisan Components
Η ARM, από τις ισχυρότερες εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών για κινητά τηλέφωνα και CD players της Ευρώπης, θα εξαγοράσει την Artisan Components προς 913 εκατ. δολάρια, προκειμένου να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στους 2.000 πελάτες της αμερικανικής εταιρίας.

Ο πρόεδρος της ARM, Robin Saxby, δήλωσε ότι η Artisan ”ελέγχει ένα σημαντικό κανάλι πωλήσεων, συμβατό με εκείνο της ARM. Ο συνδυασμός των δυνάμεων θα προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.”

Η ARM, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει 22% μέχρι στιγμής στο έτος, προχωρά σε εξαγορές συνεργαζόμενων εταιριών της, καθώς οι επενδυτές της ζητούν να βεβαιωθούν ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να βελτιώνει την κερδοφορία του και μετά το 2005.

Οι πελάτες της ARM, όπως η Texas Instruments και η Apple Computer διαθέτουν μικροεπεξεργαστές για την Motorola και άλλους κατασκευαστές κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v