Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω πετρελαίου

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αδιάκοπη άνοδος του πετρελαίου, που οδεύει πλέον προς τα 50 δολάρια, δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας στα χρηματιστήρια. Σημαντικές πιέσεις στις μετοχές των αεροπορικών εταιριών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αδιάκοπη άνοδος του πετρελαίου, που οδεύει πλέον προς τα 50 δολάρια, δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας στα χρηματιστήρια.

Σημαντικές πιέσεις υφίστανται οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, με τη μετοχή της Lufthansa να υποχωρεί 1,1% στο άνοιγμα. Με πτώση αντιδρά και η διαφημιστική WPP, καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,09% στις 4.358 μονάδες, ο DAX 0,58% στις 3.701 μονάδες και ο CAC 0,15% στις 3.538 μονάδες.

Η πλειοψηφία των αναλυτών, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένει περαιτέρω άνοδο των τιμών του ”μαύρου χρυσού” την επόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καταρρίπτουν τα ρεκόρ σε κάθε συνεδρίαση -πλην μιας- από τον Ιούλιο, καθώς επικρατεί ο φόβος ότι η περιορισμένη προσφορά δεν επαρκεί να καλύψει τη ζήτηση που αυξάνεται με μεγάλες ταχύτητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v