Nestle, BHP ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές

Με ελαφρές απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μέσα σε λίγη ώρα όμως οι μισές σχεδόν αγορές είχαν ”γυρίσει” σε επιφυλακτική άνοδο. Τα αποτελέσματα της Nestle και της BHP Billiton δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Με μικρές απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μέσα σε λίγη ώρα όμως οι μισές σχεδόν αγορές είχαν ”γυρίσει” σε επιφυλακτική άνοδο.

Τα αποτελέσματα της Nestle και της BHP Billiton δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, που περίμεναν καλύτερη εμφάνιση και ασκούν πιέσεις στις μετοχές των εταιριών και τους αντίστοιχους κλάδους.

Πάντως, ελλείψει άλλων σημαντικών ανακοινώσεων από το επιχειρηματικό και το μακρο-οικονομικό πεδίο, το ενδιαφέρον στράφηκε στις τιμές του πετρελαίου. Αναλυτές αναφέρουν ότι οι αγορές αρχίζουν να ”μαθαίνουν να ζουν” με την κλίμακα των 45-47 δολαρίων και τυχόν εκτίναξη του προϊόντος στα 50 δολάρια δεν θα προκαλέσει μεγάλο πανικό.

Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,12% στις 4.353 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται οριακά 0,05% στις 3.707 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,14% στις 3.528 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v