Nestle: Nespresso, Purina ωθούν τα κέρδη εξαμήνου

Αύξηση κερδών 2,1% ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η Nestle, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις του καφέ Nespresso και των σκυλοτροφών Purina. Οι αναλυτές ανέμεναν πάντως ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα.

Nestle: Nespresso, Purina ωθούν τα κέρδη εξαμήνου
Αύξηση κερδών 2,1% ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στον κόσμο, η Nestle, μετά την βελτίωση των πωλήσεων του καφέ Nespresso και των σκυλοτροφών Purina, την μείωση του κόστους μεταποίησης και την πώληση των λιγότερο κερδοφόρων μονάδων.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,84 δισ. ελβετικά φράγκα ή 7,30 φράγκα ανά μετοχή έναντι 2,78 δισ. ελβ. φρ. ή 7,19 φράγκα ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περίμεναν κέρδη 2,95 δισ. ελβ. φράγκων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 42,45 δισ. ελβ. φρ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ελβετικού ομίλου Peter Brabeck δήλωσε μετά την δημοσιοποίηση ότι ”τα αποτελέσματα της Nestle για το πρώτο εξάμηνο του 2004 εμφανίζονται ανθεκτικά μέσα στο περιβάλλον των ακριβότερων πρώτων υλών, των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της όλο και πιο δύσκολης εμπορικής κατάστασης που επικρατεί στη δυτική Ευρώπη.”

Η Nestle πούλησε φέτος την μονάδα delivery στη Γερμανία Eismann και τις εγκαταστάσεις παραγωγής κακάο στη Βρετανία, για να επικεντρωθεί στα ποτά, τις τροφές ζώων και τα γαλακτοκομικά.

Ο ελβετικός κολοσσός συνεργάζεται με την Coca-Cola για την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας εμφιαλώσεων στην Ινδονησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v