Μικρή διόρθωση στις ευρωαγορές

Με τάσεις διόρθωσης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα σημαντικά κέρδη που ενέπνευσε τη Δευτέρα η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Ξεπέρασε το 1,3% η άνοδος των βασικών δεικτών της Wall στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Με τάσεις διόρθωσης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα μετά τα σημαντικά κέρδη που ενέπνευσε τη Δευτέρα η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω πτώση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, πριν επιχειρήσουν να δραστηριοποιηθούν πιο δυναμικά στις αγορές.

Η εκτόνωση των ανοδικών τάσεων του πετρελαίου οδήγησε την Wall Street σε δυναμικό ράλι χθες, μετά από αρκετές εβδομάδες σημαντικών απωλειών. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,31%, ο Nasdaq με άνοδο 1,46% και ο S&P ενισχύθηκε 1,37%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,23% στις 4.340 μονάδες, ενώ ο DAX 0,26% στις 3.689 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι κινείται με πτώση 0,12% στις 3.512 μονάδες.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Swiss International Air, της ”διαδόχου” της χρεοκοπημένης Swissair Group, μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών β’ τριμήνου της τάξης των 50 εκατ. ελβετικών φράγκων, ύστερα από ζημιές 147 εκατ. φράγκων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v