Ελαφρά άνοδος ευρωαγορών εν αναμονή Fed

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση που προδιαγράφεται ”χαμηλών τόνων”, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση που προδιαγράφεται ”χαμηλών τόνων” καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια.

Η πλειονότητα των αναλυτών περιμένει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 1,5%, αλλά ίσως αφήσει να εννοηθεί ότι οι επόμενες αυξήσεις στα επιτόκια θα καθυστερήσουν, καθώς η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει υποτονική.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 4.319 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,16% στις 3.695 μονάδες και ο CAC 0,11% στις 3.501 μονάδες.

Απώλειες καταγράφει ο κλάδος ημιαγωγών, μετά τη σύσταση της Lehman Brothers προς τους επενδυτές να περιορίσουν τις θέσεις τους στον κλάδο, επειδή προβλέπεται επιβράδυνση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v