”Κοκτέιλ” πιέσεων στις ευρωαγορές

Η νέα εκτίναξη του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ, το πτωτικό κλείσιμο σε ΗΠΑ και Ασία και οι ανακοινώσεις δυσοίωνων προβλέψεων από Credit Suisse και BskyB συμβάλλουν στο πτωτικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη νέα εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ και τη διαφαινόμενη απειλή να αρχίσουν να εκδηλώνονται και ουσιαστικές ελλείψεις στην προσφορά του προϊόντος.

Οι χθεσινοβραδινές απώλειες στη Wall Street και η πτώση των ασιατικών χρηματιστηρίων συνέβαλαν στο αρνητικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και ο δείκτης FTSE κινείται με πτώση 0,58%, στις 4.404 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,97%, στις 3.839 μονάδες και ο CAC 0,64%, στις 3.627 μονάδες.

Με απώλειες 4,4% ”άνοιξε” η μετοχή της Credit Suisse, μετά την προειδοποίηση ότι η αύξηση του κόστους ενδέχεται να πλήξει τα κέρδη του ομίλου. Η British Sky Broadcasting κινείται λίγο μετά το άνοιγμα με πτώση 6,2%, λόγω της ανακοίνωσης μείωσης της κερδοφορίας σχεδόν κατά το ήμισυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v