Οι πετρελαϊκές μετοχές στηρίζουν τις ευρωαγορές

Η εκτίναξη του πετρελαίου σε νέα ρεκόρ κινεί τα νήματα και σήμερα, με τις ενεργοβόρες εταιρίες να υποχωρούν περαιτέρω αλλά τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις να καταγράφουν σημαντικά κέρδη και να στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις ευρωαγορές.

Η εκτίναξη του πετρελαίου σε νέα ρεκόρ κινεί τα νήματα και στις σημερινές ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, με τις ενεργοβόρες εταιρίες να υποχωρούν περαιτέρω, αλλά τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις να καταγράφουν σημαντικά κέρδη και να στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις ευρωαγορές.

Η μετοχή της Shell κερδίζει το μεσημέρι 1,4%, ενώ η Royal Dutch 1,2% και η Total 0,9%. Στον αντίποδα, η Ryanair υποχωρεί 2% και οι ελβετικές αερογραμμές 0,4%.

Ο δείκτης FTSE κινείται με οριακή άνοδο 0,08% στις 4.419 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,55% στις 3.884 μονάδες και ο CAC 0,47% στις 3.640 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street προοιωνίζονται διορθωτικές κινήσεις στο άνοιγμα των βασικών αμερικανικών δεικτών, μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες Ιουνίου, που προβλέπεται ότι υποχώρησαν κατά τον εν λόγω μήνα για πρώτη φορά σε ένα χρόνο, εξαιτίας κυρίως της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

Ειδικότερα, οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, περιμένουν υποχώρηση των προσωπικών δαπανών 0,1% μετά την αύξηση 1% του Μαΐου. Για το ατομικό εισόδημα αναμένεται αύξηση 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v