Αύξηση κερδών 30% για τη Ryanair στο α’ τρίμηνο

Κατά 30% αυξήθηκαν τα κέρδη της Ryanair στο α’ τρίμηνο, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση στην επιβατική κίνηση αλλά και έσοδα από τις προμήθειες ενοικίασης αυτοκινήτων και δωματίων.

Αύξηση κερδών 30% για τη Ryanair στο α’ τρίμηνο
Κατά 30% αυξήθηκαν τα κέρδη της Ryanair, της μεγαλύτερων αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, καθώς υπήρξε αύξηση στην επιβατική κίνηση, αλλά και τα έσοδα από τις προμήθειες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και δωματίων ξενοδοχείων μέσω Ιντερνέτ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 52,6 εκατ. ευρώ ή 6,9 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο έως 30 Ιουνίου έναντι 40,5 εκατ. ευρώ ή 5,3 σεντς ένα χρόνο πριν.

Οι επιβάτες των αερογραμμών αυξήθηκαν 28% στους 6,59 εκατομμύρια επιβάτες κατά το α’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2003. Τον Απρίλιο η Ryanair πρόσθεσε επτά δρομολόγια στις διαδρομές της, ώστε σήμερα να καλύπτει 161 προορισμούς σε 17 χώρες.

Το κόστος καυσίμων της Ryanair στην εξεταζόμενη περίοδο αυξήθηκε 28%.

Η εταιρία θα υποστεί περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων από τον Οκτώβριο, όταν λήξει το hedging της, η διαδικασία δηλαδή που επιτρέπει στις εταιρίες να αγοράζουν καύσιμα προκαταβολικά σε καθορισμένες τιμές, για να προστατευθούν σε ένα βαθμό από τυχόν εκτινάξεις των τιμών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου θα αυξηθούν 16% στα 47 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v