Βελτιώθηκαν τα κέρδη της Tyco στο γ’ τρίμηνο

Τα κέρδη της Tyco International, της μεγαλύτερης επιχείρησης κατασκευής συστημάτων ασφαλείας και ηλεκτρονικών δικτύων στον κόσμο, αυξήθηκαν στο γ’ τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρία προχώρησε σε περικοπές των δαπανών και πώληση μονάδων.

Βελτιώθηκαν τα κέρδη της Tyco στο γ’ τρίμηνο
Τα κέρδη της Tyco International, της μεγαλύτερης επιχείρησης κατασκευής συστημάτων ασφαλείας και ηλεκτρονικών δικτύων στον κόσμο, αυξήθηκαν στο γ’ τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρία προχώρησε σε περικοπές των δαπανών και πώληση των περισσοτέρων μονάδων κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Ο όμιλος επίσης αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα 2004. Τα καθαρά κέρδη κατά το οικονομικό τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν στα 923 εκατ. δολάρια ή 43 σεντς ανά μετοχή από 566,5 εκατ. δολάρια ή 27 σεντς ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% στα 10,41 δισεκ. δολάρια από 9,41 δισεκ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Edward Breen έχει προχωρήσει σε περικοπές των δαπανών για να ”μαζέψει” την εταιρία μετά το άνοιγμα με τις εξαγορές ύψους 64 δισεκ. δολ. που είχε πραγματοποιήσει ο προκάτοχός του Dennis Kozlowski και έχει επικεντρώσει τους στόχους της εταιρίας στην ανάπτυξη των βασικών επιχειρήσεων.

Μέχρι το β’ οικονομικό τρίμηνο του έτους, η Tyco είχε αποπληρώσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια από τα χρέη που συγκεντρώθηκαν υπό την ηγεσία του Kozlowski, του προσώπου που συνδέθηκε με ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα στην ιστορία των αμερικανικών επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v