Κάθετη πτώση στις ευρωαγορές

Σε πορεία κάθετης πτώσης βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ένα εκρηκτικός συνδυασμός παραγόντων, με σημαντικότερο την συνεχή άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ωθεί χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών. Εντονες πιέσεις σε τράπεζες, τεχνολογία.

Σε πορεία κάθετης πτώσης βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ένα εκρηκτικός συνδυασμός παραγόντων, με σημαντικότερο την συνεχή άνοδο των τιμών του πετρελαίου, αποδεκατίζει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Οι αγορές άνοιξαν στα ”κόκκινα” μετά το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street χθες και την βύθιση του ιαπωνικού Nikkei σε χαμηλό διετίας, με έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο εξαιτίας της προειδοποίησης της Credit Suisse για την κερδοφορία της στο σύνολο του έτους.

Οι απώλειες διευρύνθηκαν στη συνέχεια καθώς η πτώση επεκτάθηκε στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος καταγράφει έντονες απώλειες μετά την υποβάθμιση της σύστασης της UBS για τις μετοχές των δύο ισχυρότερων κατασκευαστών ημιαγωγών της Ευρώπης, της STMicroelectronics (-2,8%) και της Infineon (2,6%).

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 1,12% στις 4.380 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 1,71% στις 3.811 μονάδες, έχοντας απωλέσει την στήριξη των 3.825 μονάδων. Ο δείκτης CAC στο Παρίσι υποχωρεί 1,51% στις 3.595 μονάδες.

Για την Wall Street, οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν πτωτικό άνοιγμα, καθώς επικρατεί ο φόβος ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα υποσκάψει περαιτέρω την καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπως εξάλλου έδειξαν και τα χθεσινά μακρο-οικονομικά στοιχεία για την κάθετη μείωση των ατομικών δαπανών τον Ιούνιο.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο σήμερα, αναμένεται η ανακαοίνωση του δείκτη ISM για την δραστηριότητα του κλάδο υπηρεσιών.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο δείκτης ISM ενισχύθηκε τον Ιούλιο με άνοδο για 16ο συνεχόμενο μήνα (στο 61,5 από 59,9 τον Ιούνιο).

Επιπλέον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικών παραγγελιών Ιουνίου από τον οποίο οι αναλυτές, βάση έρευνας του Bloomberg, περιμένουν αύξηση για πρώτη φορά σε τρεις μήνες (0,5% από –0,3% τον προηγούμενο μήνα.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v