Κέρδη αλλά και ”καμπανάκι” από Credit Suisse

Η Credit Suisse Group, η Νο2 ελβετική τράπεζα, ανακοίνωσε κέρδη για το β’ τρίμηνο του έτους, καθώς τα έσοδα από την διαχείριση μεγάλων περιουσιών αποζημίωσαν την πτώση στο εισόδημα από το investment banking.

Κέρδη αλλά και ”καμπανάκι” από Credit Suisse
Η Credit Suisse Group, η Νο2 ελβετική τράπεζα, ανακοίνωσε κέρδη για το β’ τρίμηνο του έτους, καθώς τα έσοδα από την διαχείριση μεγάλων περιουσιών αποζημίωσαν την πτώση στο εισόδημα από την εμπορία χρεογράφων.

Τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,46 δισ. ελβ. φράγκα μετά από ζημίες της τάξης των 556 εκατ. φράγκων ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που περίμεναν 1,35 δισ. φράγκα από την κερδοφορία του ομίλου.

Ωστόσο η ανακοίνωση απογοήτευσε την αγορά, καθώς περιείχε την προειδοποίηση ότι η αύξηση του κόστους ενδέχεται να πλήξει τα κέρδη του ομίλου στο σύνολο του έτους.

Όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές της, η Credit Suisse πλήττεται από την συρρίκνωση των επιχειρήσεων investment banking.

Κατά το β’ τρίμηνο η αμερικανική αγορά κρατικών ομολόγων ήταν η χειρότερη των τελευταίων 24 ετών και τα έσοδα των οίκων από την εμπορία χρεογράφων συρρικνώνονται καθώς τα επιτόκια των ΗΠΑ και της Βρετανίας ανεβαίνουν, ενώ παράλληλα ο τζίρος στα χρηματιστήρια είναι αναιμικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v