Ανάκαμψη για τράπεζες-ασφάλειες στις ευρωαγορές

Διατηρούν τάσεις ανάκαμψης οι ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, υπό την καθοδήγηση του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων από ING και Barclays. Στα ύψη η Yukos, ενισχύεται η EADS.

Διατηρούν τις τάσεις ανάκαμψης οι ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, υπό την καθοδήγηση του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων από ING και Barclays.

Ο επιμέρους ασφαλιστικός δείκτης του Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 3,1% μέχρι στιγμής στο έτος και ο τραπεζικός 1,4%, καθώς επικρατεί η ανησυχία ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα περιστείλει την κερδοφορία των οίκων.

Ωστόσο, η ανακοίνωση των κερδών των δύο κορυφαίων εκπροσώπων των κλάδων, που ήταν πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, δημιούργησε αισιοδοξία για τα ανοδικά περιθώρια των μετοχών και υποστηρίζει ανάκαμψη τιμών. Η ING κερδίζει το μεσημέρι 3,4% και η Barclays 2,2%.

Με άνοδο 1,5% αντιδρά και ο τίτλος της EADS μετά την παραγγελία της Virgin Atlantic Airways για 26 Airbus Α340.

Η μετοχή της Yukos Oil εκτινάσσεται 10% το μεσημέρι, μετά την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης ότι θα επιτρέψει στον πετρελαϊκό κολοσσό να χρησιμοποιήσει κεφάλαια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να συντηρήσει τη λειτουργία του.

Στον αντίποδα, η Enel υποχωρεί 3,3% μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι θα πωλήσει μετοχές αξίας 7,8 δισ. ευρώ ή 20% της μεγαλύτερης κοινωφελούς επιχείρησης της χώρας.

Όλες οι 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται, πλην Φινλανδίας, Ιταλίας και Νορβηγίας. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,30% στις 4.421 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,57% στις 3.845 μονάδες και ο CAC 0,84% στις 3.637 μονάδες.

Με τάσεις σταθεροποίησης αναμένεται να ”ανοίξουν” οι αμερικανικοί δείκτες, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές τηs Wall Street.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας κατά την εβδομάδα έως 1 Αυγούστου. Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν μείωση των επιδομάτων στις 340.000, έναντι των 345.000 κατά την προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v