Εντονη νευρικότητα στις ευρωαγορές

Ευδιάκριτη είναι η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και αρκετοί δείκτες ”γυρίζουν” προς τα κάτω το μεσημέρι, παρά τη θετική εικόνα των επιχειρηματικών ανακοινώσεων της ημέρας.

Ευδιάκριτη είναι η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και αρκετοί δείκτες ”γυρίζουν” προς τα κάτω το μεσημέρι, παρά τη γενικά θετική εικόνα των επιχειρηματικών ανακοινώσεων της ημέρας.

Η πολύ καλή κερδοφορία της Deutsche Telekom και της ThyssenKrupp προσφέρει στήριξη στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και χαλυβουργίας.

Αντιθέτως, έντονες πιέσεις ασκεί στον κλάδο χημικών η ανακοίνωση κερδών χαμηλότερων των προβλέψεων από τη Ciba Specialty Chemicals, η οποία καταγράφει το μεσημέρι ζημιές της τάξης του 6,6%.

Ο δείκτης FTSΕ ενισχύεται οριακά 0,09% στις 4.316 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,74% στις 3.651 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,36% στις 3.490 μονάδες.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών τα futures της Wall Street.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου της Wal-Mart Stores και οι επενδυτές περιμένουν ότι ο κολοσσός των λιανικών πωλήσεων θα ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του περασμένου έτους.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, περιμένουν αύξηση των πωλήσεων 1,2% μετά τη μείωση 1,1% του προηγούμενου μηνός.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση για τα επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα και οι αναλυτές περιμένουν αύξηση κατά 340.000, μετά την αύξηση κατά 336.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v