Σταθεροποίηση υψηλότερα στις ευρωαγορές

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση προσφέρει στις ευρωαγορές την ευκαιρία να ”χτίσουν” στα χθεσινά κέρδη τους και να επιδιώξουν σταθεροποίηση σε υψηλότερα επίπεδα. Επικρατούν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα μετά τις πρόσφατες σημαντικές απώλειες.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση προσφέρει στις ευρωαγορές την ευκαιρία να ”χτίσουν” στα χθεσινά κέρδη τους και να επιδιώξουν σταθεροποίηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,13% στις 4.355 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,44% στις 3.715 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 3.528 μονάδες.

Επικρατούν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε πιο ελκυστικά επίπεδα μετά τις έντονες απώλειες των τελευταίων εβδομάδων και δη τίτλων τεχνολογίας, όπως της Ericsson, που ενισχύεται το μεσημέρι 2,2% καταγράφοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν τη χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600 μέχρι στιγμής στο έτος (-15%), καθώς επικρατούν φόβοι ότι η αύξηση των τιμών ενέργειας θα συρρικνώσει τη ζήτηση. Οι αναλυτές πάντως, βάσει έρευνας της JCF Group, προβλέπουν ότι τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου θα εκτιναχθούν κατά μέσο όρο 70% στη φετινή χρονιά.

Η DaimlerChrysler υποχωρεί 0,7% μετά την ανακοίνωση ότι πούλησε το υπόλοιπο μερίδιό της στην Hyundai Motor, καθώς αποτυγχάνει το σχέδιο κατάκτησης μεγαλύτερου μεριδίου στις ασιατικές αγορές.

Η μετοχή της Alstom εκτινάχθηκε 7,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Fortis για τη μετοχή σε ”αγορά” από ”μείωση θέσεων” και της σύστασης της Lehman Brothers σε ”ίση στάθμιση” από ”υπο-στάθμιση”.

Η Telekom Austria αναρριχήθηκε 2% στο ρεκόρ εποχών των 14,06 ευρώ, καθώς δημοσίευμα του Τύπου θέλει τη Swisscom να επιδιώκει την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας στην επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v