Κάθετη πτώση δείκτη ZEW στη Γερμανία

Υποχώρησε για πρώτη φορά σε τρεις μήνες τον Αύγουστο ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, καθώς επικράτησαν ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Κάθετη πτώση δείκτη ZEW στη Γερμανία
Υποχώρησε για πρώτη φορά σε τρεις μήνες τον Αύγουστο ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, καθώς επικράτησαν ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, που περιορίζουν τις εξαγωγές της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών ZEW μετά από έρευνα μεταξύ θεσμικών επενδυτών και αναλυτών υποχώρησε στο 45,3 από 48,4 τον Ιούλιο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, ότι ο δείκτης –που έφτασε στο υψηλό 42 μηνών του 73,4 τον Δεκέμβριο- θα κινηθεί στο 48.

Η υποχώρηση του κρίσιμου αυτού δείκτη συνηγορεί στην άποψη ότι η ανάπτυξη της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης επιβραδύνεται στο τρέχον τρίμηνο, μετά τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών που κατέγραψε στο β’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v