Η Vodafone αναβάλλει την πώληση της Arcor

Η Vodafone Group ανέβαλε την πώληση της μονάδας Arcor μέχρι τουλάχιστον το τέλος του χρόνου, καθώς εμφανίζεται να μην έχει άμεση ανάγκη για ρευστό και θέλει να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή για τη δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση σταθερής τηλεφωνίας στη Γερμανία.

Η Vodafone αναβάλλει την πώληση της Arcor
Η Vodafone Group ανέβαλε την πώληση της μονάδας Arcor, μέχρι τουλάχιστον το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”The Times” που αναμεταδίδει το πρακτορείο AFX.

Η εταιρία ετοιμαζόταν να διαθέσει με δημοπρασία την επιχείρηση σταθερής τηλεφωνίας στη Γερμανία, Arcor, το φθινόπωρο και είχε ζητήσει από τον τραπεζικό της σύμβουλο, την UBS, να αναλάβει την προετοιμασία.

Σύμφωνα όμως με ανώνυμες πηγές που παραθέτει η εφημερίδα, η Vodafone αποφάσισε ότι δεν έχει άμεση ανάγκη από ρευστό, καθώς τα χρέη της κινούνται στο ιστορικό χαμηλό των 8,5 δισ. στερλινών και, εφόσον τα κέρδη της Arcor βελτιώνονται, μπορεί να περιμένει μέχρι το 2005 τουλάχιστον.

Ενδέχεται εξάλλου η Vodafone να μην κατάφερε να εξασφαλίσει την αποτίμηση που ήθελε για τη μονάδα της. Ειδικά οι venture capitalists της Vodafone ευελπιστούσαν να εξασφαλίσουν τη μονάδα για 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας προσβλέπει πλέον στη συγκέντρωση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Η Arcor είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση σταθερής τηλεφωνίας της Γερμανίας μετά την Deutsche Telekom, με σχεδόν τρία εκατομμύρια πελάτες. Την αγόρασε η Vodafone στο πλαίσιο της εξαγοράς της Mannesmann στις αρχές του 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v