Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone-τράπεζες στηρίζουν την Ευρώπη

Τα πολύ καλά ετήσια κέρδη της Vodafone αλλά και η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων οδηγούν υψηλότερα τις ευρωαγορές. Σταθεροποίηση στην Ασία με απώλειες 0,1% για Nikkei, κέρδη 0,45% για Κίνα.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την έντονη μεταβλητότητα στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με στήριξη τόσο από την πολύ καλή πορεία κερδών της Vodafone που «ανεβάζει» το σύνολο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου όσο και από την ανάκαμψη τραπεζικών τίτλων.

Η προσοχή των επενδυτών, αν και παραμένει στα προβλήματα χρέους της Ευρώπης, στρέφεται και σε πληθώρα μακροοικονομικών ανακοινώσεων που πραγματοποιούνται σήμερα. Μεταξύ αυτών σαφώς ξεχωρίζουν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο αλλά και ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία για τον μήνα Μάιο. Η πορεία αυτών των δύο στοιχείων θα «ρίξει» περισσότερο φως στις προοπτικές τόσο της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης όσο και για το σύνολο της ζώνης του ευρώ.

Με θετικό τρόπο υποδέχθηκαν οι επενδυτές την ανακοίνωση ετήσιων κερδών της Vodafone, με τον τίτλο του ομίλου να ενισχύεται κατά 1,9%. Ανοδική αντίδραση τραπεζικών μετοχών, με την Societe Generale να ενισχύεται κατά 2,7% και την Credit Agricole να κινείται κατά 2,1% υψηλότερα.

Κέρδη 1,3% για τον DAX 30 στο επίπεδο των 6.145,61 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,8% στις 5.305,47 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,2% υψηλότερα στις 3.587,29 μονάδες. Ισχυρή άνοδος για τον IBEX στο χρηματιστήριο της Ισπανίας, με κέρδη 2,3% στις 9.508 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, ενώ "στο νήμα" κατόρθωσε να επιτύχει κερδοφόρα πορεία η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v