Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Σε δείκτη ZEW και πληθωρισμό ΕΕ η προσοχή

«Αντιμέτωποι» με πληθώρα μακροοικονομικών ανακοινώσεων βρίσκονται σήμερα οι επενδυτές. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο γερμανικός δείκτης ZEW, ο πληθωρισμός σε ΕΕ και η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.

Αγορές: Σε δείκτη ZEW και πληθωρισμό ΕΕ η προσοχή
«Αντιμέτωποι» με πληθώρα μακροοικονομικών ανακοινώσεων βρίσκονται σήμερα οι επενδυτές. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο γερμανικός δείκτης ZEW, η εκκίνηση νέων κατοικιών και ο πληθωρισμός παραγωγού στις ΗΠΑ.

Η πορεία του πληθωρισμού σε Ε.Ε. και ευρωζώνη τον Απρίλιο ανακοινώνεται στις 12.00 ώρα Ελλάδος, με εκτίμηση ότι έχει υποχωρήσει στο 0,4% από 0,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Στις 11.30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία για τον Απρίλιο, με εκτίμηση ότι υποχώρησε στο 0,4% από 0,6% που ήταν τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW για τον μήνα Μάιο ανακοινώνονται στις 12.00 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι έχει σημειώσει κάθετη υποχώρηση στις 46 μονάδες από 53 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο.

Μερίδιο της επενδυτικής προσοχής στρέφεται και σε σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ. Στις 15.30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για την εκκίνηση νέων κατοικιών τον Απρίλιο, με εκτίμηση ότι έχουν ενισχυθεί κατά 3,8%. Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού Απριλίου, με πρόβλεψη των αναλυτών ότι υποχώρησε στο 0,1% από 0,7% που ήταν τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v