Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με εξαίρεση το Νότο

Ανοδικά οι ευρωαγορές με εξαίρεση αυτές Ισπανίας και Πορτογαλίας που κινούνται πτωτικά, λόγω των ανησυχιών για την επίπτωση των μέτρων λιτότητας στις οικονομίες. Πτωτικά τα futures Wall Street.

Ο ευρωπαϊκός Νότος διαχωρίζει τη θέση του από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κινείται πτωτικά, με τους επενδυτές να φαίνεται να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα λιτότητας στις οικονομίες Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Απώλειες κατά 1,77% για τον ισπανικό δείκτη IBEX, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 9.911,2 μονάδων, ενώ κατά 0,78% χαμηλότερα κινείται ο πορτογαλικός PSI 20 φθάνοντας στο επίπεδο των 7.323,29 μονάδες.

Εντελώς διαφορετικές οι τάσεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα θετικά εταιρικά μεγέθη στηρίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές.

Κέρδη 0,2% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.050,29 μονάδων, με ιδιαίτερα θετική πορεία για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων με την άνοδό τους να διαμορφώνεται μεταξύ 2,1% και 3,8%.

Αρνητική η εικόνα για τους τραπεζικούς τίτλους, με τις μετοχές των Barclays, BBVA και Credit Agricole να κινούνται από 1,4% έως και 2,2% χαμηλότερα.

Σε θετική τροχιά παραμένουν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 0,91% στις 6.239,72 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,63% στις 5.417,34 μονάδες, ενώ κατά 0,21% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.741,72 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με την προσοχή να στρέφεται και στις έρευνες των αμερικανικών αρχών σε τράπεζες για τυχόν παραπλάνηση τόσο επενδυτών όσο και οίκων αξιολόγησης για συγκεκριμένα σύνθετα προϊόντα. Απώλειες μεταξύ 0,1% και 0,3% για τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v