Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Θετικά εταιρικά μεγέθη αλλά και ανακούφιση από τα νέα μέτρα της Ισπανίας για την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, οδηγούν σε κέρδη τις ευρωαγορές. Ανοδική πορεία σε Ασία, με κέρδη 2,18% για Nikkei.

Ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τόσο από πολύ καλά μεγέθη τριμήνου κορυφαίων εταιριών αλλά και τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων με την Rio Tinto να ενισχύεται κατά 1,9% και την Xstrata να σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,3%. Αντίθετα πτώση 2,4% καταγράφει η μετοχή της SAP, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να ανησυχούν για το υψηλό premium που κατέβαλε για να εξαγοράσει την εταιρία Sybase.

Άνοδος 0,8% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.234,84 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,7% στις 5.420,44 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 3.761,05 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη καταγράφηκαν στην Ασία κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ οι ταύροι «ανέλαβαν τα ηνία» στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v