Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας αλλά και τη «δεύτερη ανάγνωση» του πακέτου στήριξης της Ε.Ε. Πτώση 1,1% για Nikkei στην Ασία.

Εκ νέου σε πορεία αποδυνάμωσης οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτική κατοχύρωση κερδών.

Η «δεύτερη ανάγνωση» του υπέρογκου πακέτου στήριξης της ευρωζώνης οδηγεί τους επενδυτές αλλά και τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η παροχή ανεξάντλητης ρευστότητας δεν φτάνει για να λύσει τα προβλήματα των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης.

Παράλληλα, η ενίσχυση τόσο του πληθωρισμού όσο και των τιμών ακινήτων στην Κίνα επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους για την οικονομία της χώρας αλλά και για ενδεχόμενη «φούσκα» στον κλάδο real estate.

Πτώση 1,5% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.929,64 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 1,6% στις 5.301,21 μονάδες, ενώ 2% χαμηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 3.644,43 μονάδες. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η αγορά της Ισπανίας, με τον δείκτη IBEX να υποχωρεί κατά 2,8% στις 10.061,20 μονάδες, ενώ αντίθετα σε καλή πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται η αγορά της Πορτογαλίας, με τον PSI 20 να ενισχύεται κατά 0,71% στις 7.387,64 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι αγορές της Ασίας στη σημερινή συνεδρίαση. Εντυπωσιακή η άνοδος για τη Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον Dow Jones να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v