Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες-μέταλλα πιέζουν την Ευρώπη

Πτωτική πορεία για μία ακόμη συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε τράπεζες και μεταλλευτικές εταιρίες. Ισχυρές πιέσεις σε Ισπανία (-3,5%) και Πορτογαλία (-2,2%).

Σε πορεία υποχώρησης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προετοιμάζονται να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο μία εβδομάδα εξαιρετικά ισχυρής μεταβλητότητας.

Τράπεζες και μεταλλευτικές εταιρίες ηγούνται της πτώσης στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι δύο κλάδοι, ούτως ή άλλως, φαίνεται να καθορίζουν τις γενικότερες τάσεις που επικρατούν στις αγορές και να αποτυπώνουν με την πορεία τους τις επενδυτικές διαθέσεις.

Απώλειες 0,7% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.042,67 μονάδων, με τις μετοχές Banco Santander, Credit Agricole, Lloyds και Natixis να υποχωρούν μεταξύ 1,8% και 3,8%.

Οι επενδυτές, παρά το γεγονός ότι τα θεωρούν απαραίτητα, ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα λιτότητας χωρών της ευρωζώνης στην πορεία τόσο των δικών τους οικονομιών όσο και του συνόλου της παγκόσμιας οικονομίας.

Απώλειες 0,4% σημειώνει ο DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.2127,08 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.406,13 μονάδες, ενώ κατά 0,7% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.703,98 μονάδες.

Ισχυρές οι πιέσεις για την αγορά της Ισπανίας, με τον δείκτη IBEX να αποδυναμώνεται κατά 3,47% στις 9.631,5 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο πορτογαλικός PSI 20, ο οποίος υποχωρεί κατά 2,22% στις 7.161,31 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, λόγω και αρνητικών εταιρικών μεγεθών, ενώ σε ανάλογη πορεία πιέσεων κινήθηκε και η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v