Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική "ανάσα" στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το χρηματιστήριο της Ισπανίας να σημειώνει κέρδη 0,3% και της Πορτογαλίας να "ξεσπαθώνει" ανοδικά με κέρδη στο 1,1%. Σταθεροποίηση σε Ασία.

Τα θετικά οικονομικά μεγέθη κορυφαίων εταιριών αλλά και η διαφαινόμενη ανακούφιση από την επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα προσφέρουν «ανάσα» ανόδου στις αγορές της Ευρώπης.

Οι αγορές Ισπανίας και Πορτογαλίας γυρίζουν σε θετικό έδαφος, μετά τις υποβαθμίσεις από την Standard & Poor’s, με τους επενδυτές –τουλάχιστον προς το παρόν- να δείχνουν πρόθυμοι να «ξεχάσουν» τις ιδιαίτερα αρνητικές εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης. Κέρδη 0,3% για τον δείκτη IBEX στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ενώ κατά 1,1% υψηλότερα κινείται ο PSI 20 στην αγορά της Πορτογαλίας.

Ανάλογα θετικό κλίμα επικρατεί και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,4% στις 6.109,79 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,4% στις 5.607,61 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 3.796,51 μονάδες.

Σταθεροποιητική πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, αλλά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, λόγω της αργίας στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ανοδικά η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με στήριξη από την διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων από τη Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v