Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα "κρατά χαμηλά" την Ευρώπη

Οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση οδηγούν σε ισχυρή πτώση τους τραπεζικούς τίτλους, με αποτέλεσμα αρκετά σημαντικές απώλειες για τις ευρωαγορές. Πιέσεις και στα futures της Wall Street.

Πτώση δια χειρός Ελλάδας, για μία ακόμη συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι φόβοι μετάστασης της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης πλήττει κατά κύριο λόγω τις μετοχές τραπεζικών ομίλων και οδηγεί σε διεύρυνση απωλειών για τους δείκτες.

Απώλειες 1,5% για FTSEurofirst 300 στις 1.086,77 μονάδες, μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου, με τις τράπεζες να είναι ο βασικός λόγος της πτώσης.

Πτώση μεταξύ 1,4% και 3,8% για τους τραπεζικούς τίτλους των Barclays, HSBC, Societe Generale, BNP Paribas και Banco Santander. Κάθετη υποχώρηση 4,8% για τον τραπεζικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Υπάρχει τεράστια ανησυχία για το τι θα γίνει με την Ελλάδα. Η καθυστέρηση από ΔΝΤ, ευρωζώνη και Γερμανία στην ενεργοποίηση του μηχανισμού καθιστά τους επενδυτές εξαιρετικά νευρικούς», υποστηρίζει στο Reuters ο κ. David Buik, στέλεχος της BC Partners.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,89% στις 6.275,67 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 1,25% στις 5.681,75 μονάδες, ενώ κατά 1,74% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.927,85 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, και για τα futures της Wall Street, εν αναμονή και της κατάθεσης στελεχών της Goldman Sachs σε ειδική επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας. Πτώση 0,17% για Dow Jones, 0,34% για S&P 500, ενώ κατά 0,31% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v